Ervaringen

"Persoonlijke aanpak"

"Marjan is een warme persoonlijkheid die je snel op je gemak laat voelen. Niks is gek of vervelend. Ze kan goed luisteren en gebruikt jouw verhaal naast duidelijke theorie om haar ideeën over het probleem te onderbouwen. Marjan past haar plan naar behoefte aan en geeft zo een heel persoonlijke aanpak. Ze is bereid om, ook buiten de therapietijd om, mee te denken via mail of telefoon. Onze zoon voelde zich direct thuis bij Marjan. Hij durfde mij na zeer korte tijd gedag te zeggen om lekker aan de slag te gaan. Hij ging met veel plezier naar de afspraken en leek het prettig te vinden om een privé momentje te kunnen hebben. Onze zoon voelde de ruimte om zijn eigen ik te laten zien."

Jonas in eigen woorden: "Marjan is lief en het is leuk om naar haar toe te gaan. Vooral het tekenen is leuk!"
Liesbeth
Moeder

"Marjan is een ondersteunende partner"

"Op school kan het voorkomen dat het niet goed gaat met een leerling. We kijken dan altijd naar welke factoren hierin een rol kunnen spelen. In sommige gevallen komen we uit bij kindfactoren die op hun beurt weer kunnen samenhangen met het systeem binnen het gezin. Een school is om onderwijs te verzorgen en is er niet voor om op dat vlak met kinderen te werken en hierin hun ouders mee te nemen. Een school biedt geen therapie. Wij zijn gaan zoeken naar mogelijkheden om dit vorm te geven.

Ik heb op SBO De Wissel mooie ervaringen opgedaan in de samenwerking met Marjan Bonekamp van de Kikker. Een partner die ondersteuning kan bieden door middel van creatieve therapie voor de leerling. En vervolgens, in overleg met ouders, kan verbinden met school waardoor er in alle openheid de juiste dingen voor een leerling, thuis en op school gedaan worden.

Dat vraagt soms om andere paden begaan die eerder gelopen zijn omdat er, dankzij de therapie en oudercontacten, nieuwe inzichten ontstaan. Marjan is een partner die zowel school als ouders begeleidt op de paden die voor een leerling/ kind nodig zijn om zich verder te kunnen ontwikkelen. Met als ultiem doel een gelukkig kind."
Beppie Vendrik
Directeur SBO De Kristal - Maarssen

"Aanrader voor elke ouder"

"Via via hoorden wij al dat we voor onze zoon bij Marjan zeer waarschijnlijk aan het goed adres zouden zijn. En dat bleek helemaal waar. Marjan is zeer vriendelijk en positief in het contact naar zowel ons als ouders als naar onze zoon. Ze wist naadloos aan te sluiten in wat onze zoon nodig had en daarbij keek ze ook goed naar de grenzen die hij aan gaf. Wat wij ook als heel prettig hebben ervaren is dat we Marjan onze lastige dagelijkse situaties konden mailen. Zo kon ze ons advies geven en kon ze de dagelijkse situaties meenemen in haar gesprekjes en activiteiten die ze met onze zoon deed.

Kortom; een aanrader voor elke ouder van een kind die vast loopt op welk vlak dan ook."
Marijke
Moeder

"Samen kijken naar wat het beste past"

"Ik heb Marjan ervaren als een warm, betrokken en bevlogen mens, met aandacht voor mij, de omgeving en het verhaal erachter. Samen hebben we gekeken naar welke methodes bij mij passen, om het beste uit mezelf te halen. Daar profiteer ik elke dag nog van!”
Lisette van Toorn
Leerkracht groep 7

"Waardevolle begeleiding"

"Wij zijn bij De Kikker geweest voor onze zoon. Die vast zat in zijn emoties en zijn gedrag. De begeleiding van Kikker hebben we als zeer waardevol ervaren.

Als ouders kregen wij een goed luisterend oor. Begrip voor de situatie maar ook kregen we op een hartverwarmende manier te horen wat wij als ouders goed deden. Onze zoon heeft bij Kikker weer vertrouwen gekregen in zichzelf en kon een stukje rust bij zichzelf creeeren. "
Marloes
Moeder

"Wat een verandering!"

Renske: "Ik vond het heel fijn dat we elke week even samen gingen praten hoe het ging. Daarna gingen we vaak knutselen en de rust in mijn hoofd opzoeken. Maar soms gingen we ook oefeningen doen waar mijn familie en mijn vrienden stonden. In het begin durfde ik niet zo heel veel, maar toen ik naar Marjan ging durfde ik heel veel dingen. Want dat had ik daar geleerd. Elke keer gingen we een kaartje trekken waar ik die week aan ging werken. En ik ging er altijd met een heel fijn gevoel weg. Mijn knutsels kreeg ik later, als Marjan met mijn papa en mama had gepraat."

Ouders: "Wij wisten zelf niet meer hoe we met de onzekerheid van onze dochter om moesten gaan. Moesten we haar juist aan de hand nemen of los laten, duwen of trekken. Alles hadden we een tijdje geprobeerd maar zonder het gewenste resultaat. We kregen de tip om eens naar Marjan te gaan. Onze dochter is een aantal keren geweest en wat een verandering! Marjan heeft onze dochter inzicht gegeven waar haar onzekerheid vandaan komt en haar laten ervaren dat ze er mag zijn. Ook heeft ze geleerd hoe ze zich kan afsluiten voor alle prikkels om haar heen en bij zichzelf kan blijven. Wij als ouders kregen inzicht in onze rol en hoe we onze dochter konden ondersteunen. Ze is nu een aantal maanden niet meer bij Marjan maar ze ontwikkeld zich nog steeds verder door. We hebben een blije dochter die nieuwe zaken nog steeds spannend vind maar hier wel goed over kan praten zodat we met elkaar kunnen kijken wat ze nodig heeft om de stap wel te durven te zetten. Zo blij dat we de stap naar Marjan gezet hebben."
Renske en ouders
Dochter, vader en moeder

"Er is weer rust en vertrouwen"

"Marjan heeft onze zoon Toine (11 jaar) de afgelopen jaren in verschillende fases begeleid. Toine is een heel sensitieve jongen, die soms moeite heeft met het verwerken van zijn emoties. Met Marjan was er vanaf het begin een klik. Ze straalt een enorme rust uit, is creatief in werkvormen en sluit altijd aan bij de belevingswereld van het kind. Toine was na de sessies rustiger en zat duidelijk beter in zijn vel. Ook voor ons als ouders is ze een belangrijke sparringpartner in de begeleiding van onze zoon. Ze koppelt de sessies altijd heel helder terug, met respect voor het kind en de ouders. Wij zijn heel blij met haar begeleiding!"
Jan & Frederiek
Ouders van Toine

"Veel moois over mijzelf ontdekt"

"Samen met Marjan op een speelse manier en met warme aandacht, een kijkje genomen in de krochten van mijn Ziel. Met haar kundige en hartverwarmende begeleiding heel veel moois over mijzelf ontdekt, waardoor ik dit ook weer kan en mag doorgeven aan de mensen die bij me komen als client. Ik ben blij met Marjan als mijn supervisor."
Bien Sterker
December 2022